Kahvaltınızın baştacı: Omlet

 Pastırmalı Ve Patatesli Omlet Tarifi (4 kişilik)

 8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ


PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...