Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Pastırmalı Ve Patatesli Omlet Tarifi (4 kişilik)
8 dilim pastırma
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
PATATESLERİN kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin, tuz, karabiber katıp, tavanın ağzını bir kapakla örterek, pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Biberli Omlet Tarifi (2 kişilik)
4 adet yumurta
4 adet çarliston biber
1 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
BİBERLERİ temizleyip ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritip biber ve domatesleri birlikte sote edin. Biberler yumuşayınca tuzunu ayarlayıp beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp çırpıp tuz ekleyin. Kalan tereyağını geniş bir tavada eritip üzerine bir çay kaşığı kırmızıbiber serpin ve çırpılmış yumurtayı üzerine dökün. Ağır ateşte pişirip servis tabağına alın. Biberli harcı omletin yarısının üzerine dökün ve diğer yarısını üzerine kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Sebzeli Omlet Tarifi (6 kişilik)
4 adet yumurta
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğanın yeşil kısımları
1 adet iri boy patates
1 adet rendelenmiş havuç
1 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı dolusu galeta unu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yapışmaz yüzeyli bir tavada piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İçine ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ile havucu ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Yumurta, un ve galeta ununu bir kasede topak olmayacak şekilde iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine boşaltın ve tavanın ağzını bir kapakla kapatıp sallayın. Her iki yüzünü de alt üst ederek pişirin ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Zeytinli Omlet Tarifi (4 kişilik)
Yarımşar su bardağı kıyılmış siyah ve yeşil zeytin
6 adet yumurta
4-5 dal kıyılmış dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
YUMURTALARI bir kaba alıp çırpın. Üzerine kıyılmış zeytin, dereotu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yeniden çırpın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kızdırın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Sallayarak tüm yüzeye yayılmasını sağlayın. Ara sıra bir spatula ile yumurtanın üzerinde delikler açarak suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Omlet Tarifi (2 kişilik)
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağı
40 g beyaz peynir
Birkaç dal maydanoz
Yumurtaları bir kâseye kırıp sarıları aklarıyla karışana kadar bir çatalla çırpın. Ardından beyaz peynir ve sıvı yağ ilave edip biraz daha karıştırın. Grilliant ile 3. seviyede pişirin. Servis yaparken maydanozla süsleyin.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Hamsi Omlet Tarifi (4 kişilik)
200 gram Karadeniz hamsisi
6 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için:
1 çay bardağı zeytinyağı
AYIKLAYIP kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin. Zeytinyağında kızarttığınız hamsileri kağıt havlu üzerine alarak yağının çekmesini sağlayın. Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Hamsileri ilave edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda hamsili karışımı dökerek pişirin. Bir kapak yardımıyla omleti ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Sıcak servis yapın.
Kahvaltınızın baştacı: Omlet
Biberiyeli Omlet Tarifi (6 kişilik)
3 dal biberiye
6 adet yumurta
3 adet patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam kabartma tozu
Tuz
BİBERİYE yapraklarını sapından ayırın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Üzerine biberiye, kabartama tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Patatesleri temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine patatesi ilave edip kavurun. Yumurtalı karışımı patatesin üzerine gezdirin. Kısık ateşte çevirmeden pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar