Kahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
Kahvaltıda ve gün içerisinde atıştırmalık mükemmel tatlar...
Kahvaltıda ve gün içerisinde atıştırmalık mükemmel tatlar...
TAVA TOSTU(4 Kişilil)
8 dilim tost ekmeği, 4 dilim kaşar peyniri, 4 dilim jambon, 1 çay bardağı bal, sos için: 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı su, kızartmak için: Bol sıvıyağ
Ekmeklerin kenarlarını bıçakla alın. 4 adet tost ekmeğinin üzerine birer dilim kaşar peyniri ve jambon yerleştirin. Kalan 4 dilim tost ekmeğini üzerlerine kapatın. Üçgen şeklini alacak şekilde ortadan ikiye bölün. Diğer tarafta sos için yumurtayı iyice çırpın. Un, sıvıyağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. Hazırladığınız tostları bu sosa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alın. Balla servis yapın.
Kahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
PATATES KASESİNDE YUMURTA(6 Kişilik)
1 kg taze patates, 3-4 adet sivri biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane, tuz
Patateslerin kabuklarını soymadan iyice fırçalayıp yıkayın. Sonra elma dilimleri gibi dorayın. Biberleri iri küp doğrayın. Doğranmış patates ve biberleri bir kaba aktarın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu katıp harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye aktarıp, 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
SEBZELİ SANDVİÇ(3 Kişilik)
2 adet taze soğan, 1 adet kırmızı dolmalık biber, 1 tatlı kaşığı nane, 3 çorba kaşığı diyet yoğurt, 6 dilim kepek ekmeği, 1 adet domates
Kırmızı dolmalık biber ve taze soğanların yeşil saplarını blendırdan geçirin. Bu karışıma nane ekleyip, harmanlayın. Sebzeleri yoğurda ekleyip, bir çatalla iyice karıştırın. Kepek ekmeklerini üçgen olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız karışımdan hepsinin üzerine sürün. Daha sonra iki kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Domatesi ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın. Minik minik doğrayıp sandviçlerin üzerine serpiştirin. Servis yapın.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
MANTAR ÇANAKLARI(10 Adet)
Yarım kg büyük boy mantar, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 dilim bayat ekmek, 1 su bardağı rendelenmiş, kaşar peyniri, yarım çay bardağı süt, yarım demet ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber
Mantarların saplarını çıkarıp temizleyin. Fırın tepsisine dizin ve eritilmiş tereyağını içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bir kasede, ufalanmış bayat ekmek, kaşar peyniri, süt, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımdan parçalar alıp avucunuzun içinde sıkıştırın ve pişen mantarların ortasına yerleştirin. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
KATMER(3 Kişilik)
6 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tozşeker, yarım çay kaşığı tuz, 2 su bardağı süt, yarım kg tereyağı, 1 çay bardağı tahin üzerine: bal ve pekmez
Derin bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Tozşeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle mkarıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin. Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
SOSİSLİ RULOLAR(9 Adet)
3 su bardağı un, 10 gram kuru maya, 1 çay kaşığı tozşeker, 1 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, tuz, içi için: 9 adet uzun sosis, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu
Derin bir kasede 3 su bardağı un, kuru maya, 1 çay kaşığı tozşeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve içine ılık süt, sıvıyağı koyup yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı 4 parmak genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda açın. Kenarları düz olacak şekilde kesin. İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Her bir hamura 1 adet sosisi verev olacak şekilde yerleştirip sarın. Hazırladığınız sosislileri fırın tepsisine dizin ve 15 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
PATATESLİ YUMURTA(6 Kişilik)
8 adet yumurta, 7-8 adet orta boy patates, 6 adet taze soğanın yeşil kısımları, yarım çay bardağı krema, 5-6 dal dereotu, tuz, pulbiber, kızartmak için: tereyağı
Patatesleri soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYKahvaltılık ve atıştırmalık tarifler
MERCİMEK TOPLARI(3 Kişilik)
1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı rende kaşar, 1 yumurta, tuz, karabiber, 3-4 dal taze soğan, aldığı kadar galeta unu, kızartmak için sıvı yağ, bulamak için mısır unu
Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan mercimekleri tel süzgeçten süzün ve akan suyun altında iyice durulayın. Yoğurma kabına alıp içine yumurta,kaşar rendesi, ince doğranmış taze soğan, tuz,karabiber ve aldığı kadar galeta unu ekleyip yoğurun.( kıvamı bildiğimiz kuru köfte kıvamında olacak) 10-15 dakika buz dolabında bekletin. Sıvı yağı kızdırın. Köfteleri şekillendirip mısır ununa bulayın ve kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
TARİF DETAY