Havuç Tarator

Havuç Tarator

Soğuk mezelerin en sevilenlerinden. Havuç tarator, hem doyurucu hem de çok lezzetli bir başlangıç arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

  • 2

    Zeytinyağını bir tavaya alın. Havucu ekleyip orta ateşte, rengi dönene kadar 6-7 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 3

    Yoğurdu bir kaba alın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.

  • 4

    Soğuyan havucu yoğurda ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak servis tabağına alın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...