Karpuz Kabuğu Turşusu
Turşu severler daha önce karpuz turşusu denemediyseniz bu tarif tam size göre
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karpuz kabuklarını sirkeli suyla iyice yıkayıp kurulayın. Ardından kabuğunun iç kısmında biraz kırmızılık kalacak şekilde soyup irice doğrayın ve 5 litrelik cam kavanoza yerleştirin.
-
2
Üzerine sirke, kaya tuzu ve kişniş tohumlarını ekleyerek karpuz kabuklarının üzerini hafif geçecek şekilde temiz içme suyu ilave edin.
-
3
Kapağını sıkıca kapatıp, 10 gün güneş almayan bir yerde dinlendirin.
-
4
Sürenin sonunda, karpuz kabukları yeşilden sarıya döndüğünde yemeklerin yanında servis yapın. Ya da sevdiğiniz bir salataya da karpuz kabuklarını incecik doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL