İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Patlıcanlı Ravioli Tarifi (6 kişilik)
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet patlıcan
250 gram rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
100 gram tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
UNUN ortasını açıp, 4 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Azar azar su ilavesiyle yoğurup sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip, 1 mm kalınlığında açın. Harç için patlıcanları közleyip, kıyın. Peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. Kare veya yuvarlak şekilde kesip, zeytinyağı eklenmiş kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Ravioliyi yuvarlak, kare ve üçgen olmak üzere farklı şekillerde hazırlayabilir, ayrıca raviolinin iç harcını ağız tadınıza göre peynirli, mantarlı, ıspanaklı, patlıcanlı ve tavuklu olmak üzere çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
Patlıcanlı Ravioli Tarifi (6 kişilik)
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet patlıcan
250 gram rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
100 gram tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
UNUN ortasını açıp, 4 adet yumurta sarısı ve 3 adet yumurtanın akı, sıvıyağ ve tuz ekleyin. Azar azar su ilavesiyle yoğurup sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirip, 1 mm kalınlığında açın. Harç için patlıcanları közleyip, kıyın. Peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla harç yerleştirip, diğer yarısını üzerine kapatın. Kare veya yuvarlak şekilde kesip, zeytinyağı eklenmiş kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Ravioliyi yuvarlak, kare ve üçgen olmak üzere farklı şekillerde hazırlayabilir, ayrıca raviolinin iç harcını ağız tadınıza göre peynirli, mantarlı, ıspanaklı, patlıcanlı ve tavuklu olmak üzere çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
İtalyan Usülü İç Bakla Tarifi (10 kişilik)
Bir buçuk kg taze iç bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
4 diş sarmısak
2 adet kabak
Yarım su bardağı konserve mısır
2 adet domates
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
BAKLAYI kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip, dış kabuklarını elinizle temizleyin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Küp doğranmış kabak ve mısırı ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Üzerine küp doğranmış domates ve baklayı ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alın ve tencerenin kapağını açmadan ılınmaya bırakın. Ilık olarak, kızartılmış yufkalarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Mevsime göre baklanın tazesini bulamazsanız yerine yarım kg kuru iç bakla kullanabilirsiniz. Yemeği kuru iç bakla ile yapıyorsanız; iç baklayı sudan geçirip, temiz soğuk suda 1 gece dinlendirin. Daha sonra dağılmayacak kadar pişirip yemeği hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en lezzetli tarifleri
Yabani Mantarlı Polenta Tarifi
120 gram mısır unu
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kültür mantarı
1 adet orta boy kestane mantarı
1 adet orta boy shiitake mantarı
1 tatlı kaşığı kuru porçini mantarı
1 diş ince kıyılmış sarmısak
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
Yarım top füme mozzarella peyniri
Tuz
Karabiber
Su bardağı çapında kurabiye kalıpları
Yağlı kağıt
MISIR ununu, su, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kalıpları bir çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ve düz bir zemine yerleştirilmiş yağlı kağıt üzerine koyun. Hazırladığınız karışımı kalıpların içine pay edin. Soğuyup katılaşınca, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı ızgara yapıp servis tabağına aktarın. Daha sonra kültür mantarı, kestane mantarı ve shiitake mantarını ince doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış mantarları üzerine ilave edin. Mantarlar pişene kadar soteleyin. İki dal ince kıyılmış maydanoz, biberiye, kuru porçini mantarı, tuz ve karabiberi de bu karışıma ekleyin. Bir dakika daha soteleyip karışımı polentanın üzerine gezdirin. Mozzarellayı rendeleyin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada eritip yemeğin üzerine koyun. İnce kıyılmış 2 dal maydanozla süsleyerek servis yapın.