İspanya esintisi
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
Akdeniz Mutfağından etkilenerek ortaya çıkan İspanya Mutfağında kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
KREM KATALAN(4 Kişilik)
2 kahve fincanı süt, 1 adet çubuk tarçın, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çay fincanı tozşeker, 4 adet yumurta sarısı, üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker
Süt, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın.