Helva tarifleri
Kağıt Helva Pastası
Malzemeler
5 adet kağıt helva
1 paket pasta kreması (sade)
Üç buçuk su bardağı süt
1 paket krem şanti
Süslemek için:
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı nar
Kağıt Helva Pastası Yapılışı
İKİ buçuk su bardağı sütü bir kaba alıp üzerine pasta kremasını ekleyin. Üzerindeki tarife göre çırparak kremayı hazırlayın. Bir adet kağıt helvayı servis tabağına koyup üzerine pasta kreması sürün. Kalan kağıt helvaların arasına krema sürerek üst üste dizin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp pastanın en üstünü ve kenarlarını sıvayın. Nar ve üzüm taneleri ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Kağıt Helva Pastası
Malzemeler
5 adet kağıt helva
1 paket pasta kreması (sade)
Üç buçuk su bardağı süt
1 paket krem şanti
Süslemek için:
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı nar
Kağıt Helva Pastası Yapılışı
İKİ buçuk su bardağı sütü bir kaba alıp üzerine pasta kremasını ekleyin. Üzerindeki tarife göre çırparak kremayı hazırlayın. Bir adet kağıt helvayı servis tabağına koyup üzerine pasta kreması sürün. Kalan kağıt helvaların arasına krema sürerek üst üste dizin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp pastanın en üstünü ve kenarlarını sıvayın. Nar ve üzüm taneleri ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.
Helva tarifleri
Dondurmalı Kağıt Helva
Malzemeler
Yarım kâğıt helva
1-2 top kaymaklı dondurma
20 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı file antepfıstığı
Bir tutam kakaolu pişmaniye
Dondurmalı Kağıt Helva Yapılışı
YARIM kağıt helvayı ikiye ayırıp, arasına dondurma koyun. Kâğıt helvayı, benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırın. File fıstık ve kakaolu pişmaniye ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYHelva tarifleri
Haspirli Helva
Malzemeler
1 çorba kaşığı haspir
2 su bardağı sıcak su
250 gram tereyağı
4 su bardağı un
1 su bardağı süzme bal
Süslemek için:
1 çay bardağı file antepfıstığı
Haspirli Helva Yapılışı
BİR çorba kaşığı haspiri sıcak suda ıslatın. Tereyağını tencerede eritip, unun rengi dönene dek kavurun. Haspiri tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Helva göz göz olana dek karıştırmaya devam edin. Bal ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba hafif bastırarak yerleştirin. Ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAYHelva tarifleri
Vişneli Helva
Malzemeler
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne tanesi
200 gram tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Vişneli Helva Yapılışı
TEREYAĞINI eritip, un ekleyin. Pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Unu ikiye bölün. Bir parçasına süt ekleyip karıştırın. Sütü çekince, 1 su bardağı tozşeker ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. Diğer tenceredeki una vişne suyu ekleyip karıştırın. Vişne suyu çekince kalan 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. 5 dakika dinlendirip dilediğiniz şekilde kalıba bir kat sade bir kat vişneli helva yerleştirin. Kalıptan çıkarıp dilimleyin. Vişne ile süsleyin. Dondurma ile servis yapın.
TARİF DETAY