Güller diyarı Isparta' dan...
Isparta Mutfağı' nın özel tatlarını sizler için derledik.
GÜL ŞERBETİ(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
15-20 adet kokulu pembe gül
5-6 adet gelincik
5-6 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar su
Yeteri kadar tozşeker
Hazırlanışı:
Gülün beyaz, gelinciğin siyah dip kısımlarını kesin. İyice yıkadıktan sonra süzün ve kavanoza doldurun. Üzerine su ve limon tuzu koyun. Kapağını kapatıp, 15 gün boyunca güneş gören bir yerde bu şekilde bekletin. Kullanılacağı zaman 1 su bardağı suya, bir buçuk çorba kaşığı tozşeker katıp, karıştırın. Üzerine istediğiniz oranda gül şerbeti katın ve buz koyarak, servis yapın.