Gül kokan tarifler...
Gülün büyüsünü sofranıza taşıyabileceğiniz tarifler...
GÜL SULU VE MISIR UNLU MUFFİN(25 Adet)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı gülsuyu
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
4-5 adet gül yaprağı
1 çorba kaşığı gülsuyu
1 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
DERİN bir kaba mısır unu, un, gülsuyu, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş beyaz peyniri alıp, karıştırın. İçine çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Muffin kalıplarına biraz un serpin ve içlerine hazırladığız karışımdan 1'er tatlı kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzeri için gül yapraklarını yıkayıp, kağıt havlu ile suyunu alın. İnce kıyıp, gülsuyu, kaymak ve bal ile karıştırın. Ilınan muffinlerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL ÇAYI(2 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet tomurcuk gül kurusu
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı ıhlamur
2 adet çubuk tarçın
Yeterince sıcak su
Hazırlanışı:
Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.
TARİF DETAY