Gül kokan tarifler...

GÜL SULU VE MISIR UNLU MUFFİN(25 Adet)

Malzemeler:

2 çorba kaşığı gülsuyu

1 su bardağı mısır unu

1 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

100 gram beyaz peynir

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Üzerine:

4-5 adet gül yaprağı

1 çorba kaşığı gülsuyu

1 çorba kaşığı kaymak

1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı:

DERİN bir kaba mısır unu, un, gülsuyu, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş beyaz peyniri alıp, karıştırın. İçine çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Muffin kalıplarına biraz un serpin ve içlerine hazırladığız karışımdan 1'er tatlı kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzeri için gül yapraklarını yıkayıp, kağıt havlu ile suyunu alın. İnce kıyıp, gülsuyu, kaymak ve bal ile karıştırın. Ilınan muffinlerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...