Gül kokan tarifler...
GÜL SULU VE MISIR UNLU MUFFİN(25 Adet)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı gülsuyu
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
4-5 adet gül yaprağı
1 çorba kaşığı gülsuyu
1 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
DERİN bir kaba mısır unu, un, gülsuyu, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş beyaz peyniri alıp, karıştırın. İçine çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Muffin kalıplarına biraz un serpin ve içlerine hazırladığız karışımdan 1'er tatlı kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzeri için gül yapraklarını yıkayıp, kağıt havlu ile suyunu alın. İnce kıyıp, gülsuyu, kaymak ve bal ile karıştırın. Ilınan muffinlerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL PASTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya keki
Krema için:
Üç buçuk su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı gülsuyu
Üzeri için:
5 adet kırmızı gül
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Krema için sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Ayrı bir tencerede yumurta, nişasta, un ve tozşekeri karıştırın. Üzerine ılınmış sütü ekleyin ve tencereyi ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Pandispanyayı ıslatmak için bir kasede süt, tozşeker ve gülsuyunu karıştırın. Kekin her iki parçasını da bu karışımla ıslatın. Kekin alt tabanını servis tabağına alın ve üzerine kremanın yarısını sürün. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan krema ile her tarafını kaplayın. Güllerin yapraklarını ayırdıktan sonra yıkayıp, kurulayın. Yumurta akını hafifçe çırpın ve gül yapraklarının uç kısımlarını bulayın. Daha sonra tozşekere bulayın ve pastanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL REÇELİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
30 adet kokulu gül
10 adet gelincik
1 kg tozşeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Servis için:
Kepekli bisküvi
Labne peyniri
Hazırlanışı:
Gül ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu birtencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin.
Gül kokan tarifler...
GÜL SUYU KOKAN KURABİYELER(20 Adet)
Malzemeler:
4 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı un
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1’er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
8 çorba kaşığı gülsuyu
1 adet yumurtanın akı
Üzerine:
2 paket tart jölesi
20-25 adet renkli gül
Hazırlanışı:
Derin bir kaba tereyağı ve unu alıp, elinizle ufalayın. İçine pudraşekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun (yumuşakbir hamur elde edin, hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Unlanmış tezgahta hamuru yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. Üzeri için jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kurabiyelerin üzerine sapları alınmış gülleri yerleştirin ve hazırladığınız jöleden birer çorba kaşığı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Gül kokan tarifler...
GÜL ÇAYI(2 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet tomurcuk gül kurusu
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı ıhlamur
2 adet çubuk tarçın
Yeterince sıcak su
Hazırlanışı:
Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar