Gözlemeyi birde böyle deneyin
Sebzeli Mini Gözlemeler Tarifi (16 adet)
2 adet yufka
2 adet kabak,
2 adet havuç
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Çok az sıvıyağ
Sos için:
4 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşı ı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarmısak
Kabak, havuç ve soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soya sosu ilave ederek kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Bu arada yufkaları 8 eşit üçgene bölün. Soğuyan sebzeleri yufkanın geniş kenarına yayın. Geniş dikdörtgenler şeklinde sarın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda (dilerseniz yağ kullanmayabilirsiniz) kızartın. Sos için 2 diş sarmısağı ezip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Böreklerle birlikte servis yapın.
Gözlemeyi birde böyle deneyin
Hamsili Kaygana Tarifi (5 kişilik)
250 gram ayıklanmış hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
3 adet yumurta, yarım kg süt
6-7 yaprak ince kıyılmış pazı
Yarımşar demet ince kıyılmış
taze nane ve maydanoz, tuz
5-6 dal ince kıyılmış taze soğan
Kızartmak için:
Sıvıyağ
DERİN bir kasede mısır unu, un ve yumurtayı bir çırpıcı ile iyice çırpın. Topaklanmaması için sütü yavaşça ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırın. İnce kıyılmış hamsi, pazı, nane, maydanoz, taze soğan ve tuz ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın ve 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Hamsili karışımdan 1 kepçe koyun ve krep gibi her iki tarafını kızartın. Karışım bitene kadar işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
Esra Eskikan Sinanoğlu