Görkemli tarihe has lezzetler...
BADEMLİ TAVUK ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet küçük boy köy tavuğu
1 tatlı kaşığı safran
3 çorba kaşığı sirke
10 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
100 gram tatlı badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limon, tuz
Hazırlanışı:
Safranı sirkenin içine ilave edip bir gece bekletin. Tavuğu tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyip haşlayın. Sudan alıp etini kemiğinden ayırın. Eti elinizle didikleyip kenara alın. Tavuk suyunu yeniden ocağa oturtup üzerine pirinci ekleyin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra alın. Süzüp kabuklarını soyun. Kurulayıp havanda irice dövün. Tereyağını eritip kırık bademleri hafifçe kavurun. Yumurta sarısını, nişastayla birlikte çırpın. Üzerine limon suyu ve safranlı sirkeyi ilave edin. Ocaktaki tavuk suyundan yarım çorba kepçesi ekleyip ılıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Didiklediğiniz tavukları tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 15 dakika dinlendirin ve üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
Görkemli tarihe has lezzetler...
GÜL YAPRAKLI KIVIRCIK SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet kıvırcık marul
Yarımşar demet maydanoz, nane ve tere
5-6 dal kereviz yaprağı
1 avuç gül yaprağı
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Kıvırcık, maydanoz, nane ve tereyi temizleyip yıkayın. Süzüp iri parçalar halinde elinizle koparın ve servis tabağına aktarın. Limon suyu, sirke ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Gül yapraklarını ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler