Fırında Peynirli Armut Tarifi

Bir pazar günü ve bu günü mutfakta değerlendirmek istiyorsanız fırında peynirli armut tarifi denemelisiniz. Daha önce duymadıysanız yapmanız gereken sadece fırında peynirli armut nasıl yapılır sorusunu sormak. Ardından malzemelere koyulmak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Armutları boylamasına ikiye kesip, 16 parça elde edin ve çekirdek yataklarını hafifçe oyun.
-
2
Rokfor peyniri ve labne peynirini çatal yardımıyla ezerek karıştırın ve armutların ortalarına pay edin. Fırın tepsisine yerleştirip, suyu tepsiye dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, armutlar yumuşayana dek pişirin. Fırından alıp, armutlar sıcakken üzerilerine bal gezdirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL