Gerçek ev yemekleri
Tercihini gerçek ev yemeklerinden yana kullanmak isteyenler için damağınızda kalacak tarifler...
KATMER EKMEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün. Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın. Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Gerçek ev yemekleri
KUZU CİĞER SARMA(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg kuzu ciğer
1 adet kuzu yüreği
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
2 adet kuzu gömleği
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Küp doğranmış soğanı tereyağı-sıvıyağ karışımında soteleyin. Küçük küp doğranmış ciğer ve yüreği ekleyip suyunu çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip 5 dakika kavurun. Salça, nane, karabiber, tuz ve su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde kuzu gömlekleri sıcak suda, yumuşayana dek dinlendirin. Kare şeklinde kesip, ortalarına ciğerli karışımdan pay edin. Bohça şeklinde katlayıp, katlanan kısımları fırın kabının altına gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYGerçek ev yemekleri
TAZE SOĞAN SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 demet taze soğan
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Servis için: 2 adet katı haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
İnce kıyılmış taze soğan, çırpılmış yoğurt ve tuzu karıştırın. Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin. Haşlanmış yumurta ile servis yapın.
TARİF DETAYGerçek ev yemekleri
YEŞİL MERCİMEK SALATASI(2-4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 dal taze soğan
1 adet domates
5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limon
3-4 dal maydanoz, dereotu ve nane
Servis için: Göbek marul
Hazırlanışı:
Mercimeği tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayana dek pişirip, suyunu süzün. Soğuduktan sonra üzerine kıyılmış soğan, küp doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Marul yapraklarının içinde servis yapın.
TARİF DETAYGerçek ev yemekleri
CEZERYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 paket hindistancevizi
34 adet pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
Havuç, su ve tozşekeri kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ilındıktan sonra ezin. Un haline getirilmiş bisküvi ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayıp servis yapın.
TARİF DETAY