4 adet temizlenmemiş küçük boy enginar
1 adet limon
Yeteri kadar su
2 yemek kaşığı tereyağı
20 adet arpacık soğan
300 gram kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
15 adet kiraz domates
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 dal dereotu, tuz, karabiber, dereotu
Enginarları temizlemek için sapını kesip, ortadan ikiye bölün. Orta kısmındaki tüylü kısmı bıçakla kesip alın. Kararmasını önlemek için her tarafına limon sürün.
İç kısımdaki mor yapraklarını elinizle koparın. Yarım enginarın kesik kısmı kesme tahtasına gelecek şekilde tahtaya yerleştirin. Enginarın sap kısmında 2-3 parmak kalacak şekilde üst yapraklarını kesin.
İç kısımda kalan sert mor yaprakları elinizle koparın. Enginarı 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Daha sonra 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz eklediğiniz suda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayın.
Tereyağını kapaklı ve büyük bir tavaya alın. Üzerine arpacık soğan ve eti birlikte koyun. Et suyunu salıp çekince, kıyılmış sarmısağı ekleyin. Birkaç dakika soteleyip, enginar, toz şeker, tuz ve karabiberi ilave edip, birlikte 1-2 dakika daha soteleyin.
1 su bardağı sıcak su ekleyin ve tavanın kapağını kapatın. Enginar iyice yumuşayınca, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri yemeğe katın.
Kısık ateşte et yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Yapraklarına ayrılmış dereotu ilave edip servis yapın.