Alabaş Tartar

Alabaş Tartar

Şef Bahtiyar Büyükduman'ın bizler için hazırladığı düşük kalorili ve zengin lif içeriğine sahip Alabaş Tartar tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Alabaşları ve yeşil elmaları 1x1 cm olacak şekilde küpler halince kesin. Alabaşı trüf yağı ve 5 gram tuz ile marine edip bir gece dinlenmeye bırakın.

  • 2

    Yeşil elmaları ise 5 gram tuz ve 200 ml kaynamış su ve karabiber ile karıştırıp soğumasını bekleyin.

  • 3

    Alabaş ve elmalardan kalan parçaları kıyılmış soğan ve sarımsakla önce zeytinyağında soteleyin. Sonra haşlayarak püre haline getirin. Tüm malzemeler soğuyunca az miktar püre ile küpleri karıştırıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...