Alabaş Tartar

Şef Bahtiyar Büyükduman'ın bizler için hazırladığı düşük kalorili ve zengin lif içeriğine sahip Alabaş Tartar tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Alabaşları ve yeşil elmaları 1x1 cm olacak şekilde küpler halince kesin. Alabaşı trüf yağı ve 5 gram tuz ile marine edip bir gece dinlenmeye bırakın.
-
2
Yeşil elmaları ise 5 gram tuz ve 200 ml kaynamış su ve karabiber ile karıştırıp soğumasını bekleyin.
-
3
Alabaş ve elmalardan kalan parçaları kıyılmış soğan ve sarımsakla önce zeytinyağında soteleyin. Sonra haşlayarak püre haline getirin. Tüm malzemeler soğuyunca az miktar püre ile küpleri karıştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL