Geleneksel yılbaşı yemeği
Her yıl hazırladığı yılbaşı sofralarıyla çevresinden övgüler alan Mimar Çağla Akyürek Elmas’ın Ulus’taki evine konuk oluyoruz. Babasının el emeği kuş figürleri ile masasını hareketlendiren Çağla Hanım, Türk damak tadına uygun, doyurucu bir mönüye imza atıyor…
Yazı: Selma ŞEN
Fotoğraflar: Füsun GÜMELİ
Geleneksel yılbaşı yemeği
El lezzetinin annesi Aysel Hanım ve anneannesinden genetik miras kaldığını dile getiren Çağla Hanım; “annem çalıştığı için mönümüz sıklıkla köfte-pilav olurdu. Bunları o kadar lezzetli yapardı ki, bıkmadan, usanmadan aynı iştahla yerdim. Hala o köfte-pilavın üzerine başka lezzet tanımam” şeklinde özetliyor annesinin yemeklerini.
Geleneksel yılbaşı yemeği
Davet sofraları pek meşhur
Evinden yemekli misafiri eksik olmayan Çağla Hanım, dostlarının yaş günü, evlilik yıldönümleri gibi özel zamanları için sık sık davetler veriyor. Her yıl hazırladığı yılbaşı davetleri ise artık geleneksel hale gelmiş.
Elinden geldiğince organik beslenmeye dikkat eden Çağla Hanım, Aydın-Nazilli’de bulunan İpek Hanım’ın Çiftliği’nden temin ediyor yiyeceklerini.
Geleneksel yılbaşı yemeği
Sanırız mimar olmasının etkisiyle, Çağla Hanım mutfağını ve masasını düzenlerken uyum ve dengeye son derece dikkat ediyor. Kendisi bakın nasıl özetliyor bu durumu: “Mutfakta uyum ve denge, aşçının kuvvetli aynı zamanda sevgi sunan yemekler pişirmesine yardımcı olur. Yenen yemekle birlikte bu sevgiyi gün boyu taşırsınız. O da yaptığınız her işe yansır.”
Geleneksel yılbaşı yemeği
Çağla Hanım’ın bizler için hazırladığı yılbaşı sofrasında mor renkli masa çiçeği ve babasının yaptığı el emeği kuş figürlü objeler ilk göze çarpan detaylar arasında… Bu arada mönü olarak ise son derece natürel ve mideyi yormayacak lezzetler seçmiş… Kimbilir belki Çağla Hanım’ın önerileri sizin yılbaşı davetinize de ilham verir?
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar