Balkabaklı Parfe Tarifi

Balkabaklı Parfe
  • Sofra Dergisi 8 Kişilik
  • Orta

Balkabaklı Parfe Yapılışı

Dilimlenmiş balkabağını tencereye alın. Üzerine tozşeker serpin. Su ekleyip, orta harlı ateşte kabakkabak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kabakgillerin örnek bitkisidir. Kabağın anayurdunun Kuzey Amerika olduğu kabul edilir. Kabak taze sebze olarak kullanılmasının yanı sıra kurutularak da tüketilir. Bazı yörelerde kabak çiçekleri dolma yapımında kullanılır. Satın alıp saklarken:..." yumuşayana dek pişirin. Püre haline getirip ılınmaya bırakın. Püreyi yuvarlak cam bir kaseye koyun. Derin dondurucuda bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kenarlarını çırpılmış krem şanti ve granül çikolata ile süsleyip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer balkabaklı parfe ,balkabağı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA