Şeftali Suyu

Şeftali Suyu

Yazın tatlı ve sulu ikramı; şeftali suyu! Vitamin deposu, ferahlatıcı ve leziz. Şeftali ile serinlerken, yaz aylarının tadını çıkarın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şeftaliyi yıkayın, kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp, derin bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave ediğ, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şekeri katın. Şeftali yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
  • 2

    Pişen şeftaliyi blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.

  • 3

    Kavanoz, şişe ya da sürahiye alarak buzdolabında soğumaya bırakın. Damak tadınıza göre servis esnasında su ilave edebilirsiniz. Buz ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...