Tarçınlı ve Karanfilli Elma Şerbeti

KOLAY 8 KİŞİLİK

Şerbet geleneksel lezzetiyle Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Gelenek halini almış şerbeti farklı bir aromayla denemek isterseniz tarçınlı ve karanfilli elma şerbeti tarifi tam size göre.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Rendelenmiş elma kabuklarını şekerle birlikte iyice ezin ve tencereye alın.

  • 2

    Üzerine kabukları ile birlikte 4'e bölünmüş 2 adet elma ekleyin. Üzerine su, tarçın ve karanfili ekleyerek elmalar yumuşayana kadar kaynatın.

  • 3

    Şerbet soğuduktan sonra mince elekten veya tülbetten geçirin. Buzdolabında iyice soğutup servis yapın.

    Aşçı Şefika Günyel

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...