Geleneksel beslenmeye dönmek artık yeni trend
Banu KAZANÇ / www.banukazanc.com.tr
Çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan şişmanlık (obezite), teknolojinin getirdiği yaşam şekli ve ayaküstü beslenmenin yaygınlaşmasıyla ile kişilerin yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkilemesi, bugünkü beslenme biçimimizi sorgulamaya, ister istemez bizi eski alışkanlıklarımıza dönme arayışına götürmektedir.
Kırsal yaşamdan kentsel yaşama dönüş, beslenme alışkanlıklarında değişimi başlatmıştır. Kentin hızlı yaşam biçimi, zamanda kısıtlılığı getirmiştir. Kadının iş alanında yerini almasıyla birlikte, iyi yemek yapmanın üstün bir beceri olduğu dönemlere özgü, saatler süren, uğraşı gerektiren, zahmetle hazırlanan lezzetli yemekler yerini, daha kolay yapılan pratik yiyeceklere bırakmıştır.
Geleneksel beslenmeye dönmek artık yeni trend
Türk mutfağı daha sağlıklı
Aslında Türk mutfağı ev yemekleri, tencere yemekleri, sebze ve baklagillerden zengin oluşu ile daha fazla lif, vitamin ve mineral içeriğine sahip, sağlıklı ve dengeli bir beslenme şeklini bizlere sunuyor. Çorbalar (tarhana, yayla, mercimek, sebze çorbaları), etli yemekler (etli yaprak, kabak dolması, sulu köfte, türlü), balık çeşitleri, yemeklerde her öğünde yoğurt yeme alışkanlığı, zeytinyağlı ile pişirilen yemekler, sağlıklı Türk mutfağının lezzetli, eşsiz ve sağlıklı özellikleridir. Beslenmede geleneksel, doğal ve yerel tatların tekrar keşfedilmesi, sağlıklı olanı benimsemek giderek artan bir trend olma özelliği göstermektedir.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel