Hurmalı Kuzu Eti

Çöl ikliminin kutsal meyvesi Hurma...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurmaların yarısını 2-3 yemek kaşığı su ile birlikte robottan geçirin. Kuzu etini önce tuz ve karabiber ile marine edin. Ardından zeytinyağı ve hurma püresiyle kaplayın. Fırın tepsisine aldığınız kuzu kolun yanına kalan hurmaları ve temizlenmiş arpacık soğanları ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL