Fırından sofralara leziz tatlar
Fırın Torbasında Köfte Ve Patates Tarifi (4 kişilik)
Köfte için: 500 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dilim bayat ekmek
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Patates için:
8 adet küçük boy patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Fırın torbası için:
1 tatlı kaşığı un
KÖFTELERİ hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini suda ıslatıp sıkın. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yuvarlak köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Bir fırın torbasına un koyun. Ağzını elinizle kapatın ve torbayı sallayarak her tarafına unun yayılmasını sağlayın. Köfte ve patatesleri torbaya koyup, ağzını torbayla birlikte verilen klipsle sıkıca kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
Fırından sofralara leziz tatlar
Fırın Torbasında Soya Soslu Tavuk Tarifi (6 kişilik)
6 adet tavuk budu
6 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı kekik
4 adet havuç
2 adet orta boy soğan
10 adet mantar
2 diş sarmısak
Tuz, pulbiber
Fırın torbası için: 1 tatlı kaşığı un
TAVUK butlarını geniş bir kaba alıp üzerine soya sosu, tane karabiber, kekik ve pulbiber ekleyip karıştırın. Bu şekilde 1 saat buzdolabında bekletin. Havuç ve soğanı temizleyip irice doğrayın.Mantarları dörde bölün. Tavuğu buzdolabından alıp üzerine soğan, havuç, mantar ve sarmısak ilave edip, karıştırarak malzemenin bütünleşmesini sağlayın. Bir fırın torbasına bir tatlı kaşığı un koyun. Ağzını elinizle kapatıp sallayın ve unun her tarafa yayılmasını sağlayın. Tavuk ve sebzeleri torbaya yerleştirin. Ağzını torbayla verilen klipsle iyice kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Torbanın üzerini birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin.
Fırından sofralara leziz tatlar
Folyoda Sebzeli Pastırma Tarifi (2 kişilik)
200 gram pastırma
4 dal taze soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
SIVIYAĞI bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan ve biberleri sote edin. Alüminyum folyodan 25x25cm ebadında iki adet parça kesin. Ortalarına sebzeli karışımın yarısını koyup, pastırma dilimlerini yerleştirin. Kalan sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Folyoları dikdörtgen katlayın. Katlı kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Fırından sofralara leziz tatlar
Folyoda Türlü Tarifi (2 kişilik)
1 adet orta boy kırmızı soğan
2’şer adet kabak, domates, patates ve havuç
1 adet patlıcan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
SOĞANI temizleyip piyazlık doğrayın. Kabak ve patlıcanı kuşbaşı, patates ve domatesi elma dilimi doğrayın. Havucu temizleyip jülyen doğrayın. Tüm sebzeleri geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, karabiber, kekik, pulbiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Alüminyum folyodan malzemenizi içine alabilecek büyüklükte bir parça kesip düz bir zemine alın. Tam ortasına sebzeleri yayarak yerleştirin. Kenarlarını katlayarak üzerine kapatın. Katladığınız kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
Fırından sofralara leziz tatlar
Kağıt Kebabı Tarifi (4 kişilik)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı sıcak su
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Yağlı pişirme kağıdı
ETİ bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan, soğanları temizleyin. Havuç ve patatesleri soyup küp doğrayın. Et suyunu çekince, üzerine sıvıyağ, soğan, havuç patates ve bezelye ilave edip sebzeler yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip bir-iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı pişirme kağıdından 30x30cm ebadında dört parça kesin. Orta kısımlarına eti paylaştırın. Kağıtların iki kenarını etin üzerine kapatıp dikdörtgen haline getirin. Yan kısımlarını kendi üzerine bir-iki kez kıvırarak, kare yapın. Katlanmış kısımları aşağıda kalacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini suyla hafifçe ıslatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip servis yapın.
Fırından sofralara leziz tatlar
Kağıtta Meyve Tarifi (4 kişilik)
3 adet elma
3 adet armut
Yarım su bardağı vişne
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı toz tarçın
3 çorba kaşığı kuruüzüm
Yarım çay bardağı dörde bölünmüş ceviz içi
2 ince dilim zencefil
2 adet çubuk tarçın
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yağlı pişirme kağıdı
ELMA ve armutları yıkayıp, çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilimleyin. Geniş bir kaba alıp, üzerine vişne, pudraşekeri, toz tarçın, kuruüzüm, ceviz, zencefil ve çubuk tarçın ilave edip harmanlayın. Malzemenize uygun büyüklükte yağlı pişirme kağıdı kesip düz bir zemine serin. Hazırladığınız meyveli karışımı ortasına yerleştirin. Kağıdın iki kenarını ortaya doğru, üst üste dikdörtgen şeklinde kapatın. Diğer kenarları da üzerine kapatın. Bir fırın tepsisine katlı kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine hafifçe su serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabaklarına alın. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar