Fırından lezzetli tatlar

Fırında Patates Oturtma Tarifi

 

5 Kişilik

 

Malzemeler

 

5 adet patates 

1 adet soğan 

1 su bardağı sıvıyağ 

250 gram kıyma 

3 adet sivri biber 

3 adet domates 

3 dal maydanoz 

1 çorba kaşığı salça 

1 çay bardağı su 

1 çay kaşığı 

karabiber 

Yeteri kadar tuz 

Servis için: 

Kıyılmış maydanoz 

Patates kızartması

 

Fırında Patates Oturtma Yapılışı

 

Küp doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kıyılmış biber, doğranmış domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patateslerin kabuklarını temizleyip, enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyup, yıkayın. İyice kurulayıp, kalan sıvıyağda hafifçe kızartın. Pişirme kabına yerleştirip, içlerini kıymalı harçla doldurun. Ayrı bir yerde salçayı su ile açıp, patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Maydanoz ve patates kızartması ile süsleyip servis yapın.

 

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...