Evde waffle deneyimi
Çikolatalı Waffle Tarifi (6 kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı fındık içi
Bir tutam tuz
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı krem şanti
İçi için:
5 adet çilek
1 paket (50 gram) rendelenmiş bitter çikolata
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Fındık hariç bütün waffle malzemesini blenderde karıştırın. Ardından iri dövülmüş fındıkları ilave edip, blenderi bir tur döndürün. Akışkan haldeki waffle hamurunu bir kepçe yardımı ile tost makinesinin ters yüzündeki ızgara bölümünün üzerine dökün. Bir kaşığın tersi ile düzelterek eşit yayılmasını sağlayın. Makinenin kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda spatula yardımı ile waffle'ları çıkarın. Kalan malzemeyi bitirene dek aynı işlemi uygulayın. Kreması için, süt, un, şeker ve yumurta sarısını blendırdan geçirin. Sonrasında küçük bir kapta, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi blenderde çırpın ve soğumuş olan muhallebi kıvamındaki kremaya ilave edin. Kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından içine doğranmış çilek, rendelenmiş çikolata ve dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın. Kremalı karışımı hazırladığınız waffle'lara pay ederek koyun ve waffle'ları külah şeklinde sarıp servis yapın.
Çikolatalı Waffle Tarifi (6 kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı fındık içi
Bir tutam tuz
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı krem şanti
İçi için:
5 adet çilek
1 paket (50 gram) rendelenmiş bitter çikolata
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
Fındık hariç bütün waffle malzemesini blenderde karıştırın. Ardından iri dövülmüş fındıkları ilave edip, blenderi bir tur döndürün. Akışkan haldeki waffle hamurunu bir kepçe yardımı ile tost makinesinin ters yüzündeki ızgara bölümünün üzerine dökün. Bir kaşığın tersi ile düzelterek eşit yayılmasını sağlayın. Makinenin kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda spatula yardımı ile waffle'ları çıkarın. Kalan malzemeyi bitirene dek aynı işlemi uygulayın. Kreması için, süt, un, şeker ve yumurta sarısını blendırdan geçirin. Sonrasında küçük bir kapta, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi blenderde çırpın ve soğumuş olan muhallebi kıvamındaki kremaya ilave edin. Kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından içine doğranmış çilek, rendelenmiş çikolata ve dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın. Kremalı karışımı hazırladığınız waffle'lara pay ederek koyun ve waffle'ları külah şeklinde sarıp servis yapın.
Evde waffle deneyimi
Labneli Çikolata Soslu Waffle Tarifi (4 kişilik)
Waffle hamuru için:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz
Labneli harç için:
1 paket labne peyniri
2 adet çikolatalı gofret
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 su bardağı hazır çikolata sosu
Öncelikle waffle hamuru için yumurta sarısını, un, tozşeker ve tereyağıyla birlikte, mikserin en düşük ayarında çırpın. Sütü çok yavaş ve karıştırarak ekleyin. Ardından en yüksek hızda, 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı bir kenara alın. Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte katılaşıncaya kadar, mikserin en yüksek hızında çırpın. Yumurta akını, diğer karışıma ekleyin. Waffle kalıbını ya da yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın. Karışımın 4'te birini kalıba dökün. Her iki tarafını da pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde bitirin. Harç için 1 paket labne peyniri, ufalanmış gofret parçaları ve kıyılmış fındığı karıştırın. 1 adet waffle hamurunu servis tabağına alın. Üzerine, çikolata sosu ve labneli karışımdan koyun. Diğer waffle hamurunu üzerine kapatın. En üste, yine çikolata sosu gezdirin. Arzuya göre kıyılmış fındık ve vişne ile süsleyerek servis yapın.
Evde waffle deneyimi
Belçika Usulü Waffle (Gaufree Belgo) Tarifi (6 adet)
4 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
1’er su bardağı un ve süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Servis için:
Çikolata ve frambuaz sos
YUMURTAYI çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip mikserle 10 dakika kadar çırpın. 20 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Hazırladığınız karışımdan birer kepçe, waffle makinasında ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki yüzü kızaracak şekilde pişirin. Frambuaz ve çikolata sos ile servis yapın.
Evde waffle deneyimi
Meyveli Waffle Tarifi (10 kişilik)
4 adet yumurta
1 su bardağı buğday nişastası
2 çay bardağı un, 2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine: 4 adet şeftali
Yarım kg çilek
10-12 adet kayısı
2’şer adet muz ve elma
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın, 1 paket vanilya
WAFFLE hamuru için derin bir kapta yumurtaları çırpın. Nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu katın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Hazırladığınız hamurdan birer kepçe alıp, waffle makinesine koyun ve pişirin. Waffle hamuru bitene kadar işleme devam edin. Üzeri için şeftalinin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarın ve iri doğrayıp, tencereye alın. Ayıklanmış çileği, çekirdeğini çıkardığınız kayısıyı, muzu ve kabuğu soyulup, çekirdeği alınmış elmayı iri küpler halinde doğrayın. Tümünü şeftalinin üzerine ilave edin. Tozşeker, tarçın ve vanilya katın. Kısık ateşte meyveler hafif yumuşayana kadar pişirin. Waffle'ları servis tabağına alın ve üzerlerine meyveli karışımdan koyup, servis yapın.
Evde waffle deneyimi
Dondurmalı Çikolatalı Waffle Tarifi (6 kişilik)
Hamuru için:
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1’er su bardağı un ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Süslemek için:
1 paket (80 gram) rendelenmiş bitter çikolata
Bir buçuk çay bardağı (80 gram) krema
Yarım kg dondurma
150 gram ahududu veya böğürtlen
Tüm malzemeyi mikserde 3 dakika çırpın ve 10 dakika dinlendirin. Sonrasında waffle harcından 2 kaşık alıp, kızgın waffle makinesine veya tost makinesine ayrı ayrı dökün. Makinenin kapağı kapalı olarak 1-2 dakika pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip hazırlayın. Kremayı benmari usulü ısıtın. Bir kapta rendelenmiş çikolata ve sıcak kremayı karıştırın. Dondurmayı, hazırladığınız waffle hamurlarına pay edin. Dondurmaların üzerine çikolatalı krema sosunu gezdirin. Ahududu veya böğürtleni mikserden geçirip servis tabağına alın. Dondurmalı waffle'ları ahududulu sosun üzerine yerleştirin. Buzdolabında soğutup, servis yapın.
Aşçının notu: Arzuya göre waffle hamuruna 1 çorba kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
Evde waffle deneyimi
Elmalı Çikolatalı Waffle Tarifi (10 kişilik)
2 adet elma
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Servis için:
1 adet muz
2 adet kivi
Yumurtaları geniş bir kaba alıp çırpın. Üzerine rendelenmiş elma, kakao, tereyağı, pudraşekeri, su, tarçın, karanfil ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek koyu kıvamlı bir karışım elde edin. Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe alarak, ısıtılmış tost makinesine dökün. Makinenin kapağını kapatıp 6-7 dakika pişmeye bırakın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Daha sonra pişen hamurları bir su bardağı ağzı ya da arzunuza göre bir kalıpla keserek şekillendirin. Muz ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Waffle, arzunuza göre çikolata sosla da servis edilebilir.