Evde bir haftada probiyotik turşu yapmak hiç zor değil!
Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu evde turşu yapanlara önemli uyarılarda bulundu. Çok uzun yıllardır meyve ve sebzeleri koruma amaçlı olarak yapılan turşu evde yapıldığında ve kararında tüketildiğinde sağlıklı bir besin. "Ancak işin içine doğal olmayan, kimyasal bulaşıklı sirke ve limon girdiğinde maalesef yararlı bakteriler yok olabiliyor; tuz miktarı çok yüksek ise geriye sağlık için değil sadece lezzeti için tüketilebilecek bir turşu kalıyor." diyen
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL