Etin en lezzetli hali ; Kebap
Konak Kebabı Tarifi.
00 gram kuşbaşı kuzu budu
500 gram kuşbaşı bonfile
250 gram dana-kuzu kıyma
karışık köfte
Marinat için:
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarmısak
1 adet rendelenmiş domates
2 su bardağı sıvıyağ
Pidesi için: 4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket margarin
2 tatlı kaşığı tuz, 1.5 su bardağı su
Domates sos için: 2 adet çarliston
biber (küçük doğranmış)
1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
3 adet domates (küp doğranmış)
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Patlıcan ezme için: 6 adet patlıcan
9 çorba kaşığı süzme yoğurt, tuz
2 diş dövülmüş sarmısak
1 su bardağı su
Üzeri için: 30 adet sotelenmiş mantar
6 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı tozbiber.
ÖNCELİKLE etleri, marine malzemesinde 12 saat bekletin. Pideler için, hamur malzemesini yoğurup yarım saat kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru tepsiye yayıp, 170 derece kızgın fırında yarım saat pişirin. Soğuyunca dilimleyin. Domates sos için, yağı eritip, soğanı kavurun. Biberleri ve sarmısağı ilave edin. Küçük doğranmış domatesi de ekleyip pişirin. Etleri ızgarada pişirin. Patlıcan ezme için de, patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Tuz ve karabiber ekleyip, hafifçe pişirin. Başka bir kapta da yoğurt, tuz, dövülmüş sarmısak ve suyu karıştırın. Pideleri ısıtıp tabağa alın. Üzerine domates sos, patlıcanlı ezme, süzme yoğurt ve ızgarada pişmiş etleri koyun. En üste sotelenmiş mantarları ekleyin. Tereyağında kırmızı tozbiberi yakıp, yemeğin üzerine gezdirin..
Etin en lezzetli hali ; Kebap
Fıstıklı Kebap Tarifi.
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
Tuz
2 adet sivri biber
1 adet domates.
ETİ robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın..
Etin en lezzetli hali ; Kebap
Beğendili Kebap Tarifi.
Tas kebabı için:
Yarım kg dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Bir buçuk su bardağı su
Tuz, beyaz toz biber
Beğendi için:
1 kg bostan patlıcanı
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gram süt, tuz .
İLK önce eti iyice pişene kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra unu ekleyip pembeleştikten sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırın ve haşlanmış etleri, tuz ve beyaz toz biberi ilave ederek 2 dakika kadar daha pişirin. Diğer tarafta beğendi için yağı tavaya alıp iyice kızdırın. Bostan patlıcanları kızgın yağda iyice kızartın. Piştikten sonra patlıcanların kabuklarını bıçak yardımıyla soyup parçalayın. Daha sonra başka bir tavada tereyağını eritin. Üzerine un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Patlıcanları ve tuzu ekleyip çırpıcı yardımıyla çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp tas kebaplarını üzerine yayın. Sıcak olarak servis yapın..
Etin en lezzetli hali ; Kebap
Ruşeymli Kebap Tarifi.
Kebap için: 2 çorba kaşığı ruşeym
300 gram kıyma, 1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 çay kaşığı kişniş, 300 gram kontrfile
300 gram kemiksiz tavuk budu
(hafif dövülmüş)
Tuz, kimyon, karabiber
Sebze garnitür için:
2’şer adet patlıcan, patates ve kabak
2’şer adet kırmızı, sarı ve yeşil
dolmalık biber
Domates sos için: 3 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet kesmeşeker, tuz, pulbiber
Kızartmak için: Sıvıyağ.
ÖNCELİKLE kebap için kıymayı derin bir kaba alın. İçine ruşeym, rendelenmiş soğan, domates ve biber
Etin en lezzetli hali ; Kebap
İskender Kebap Tarifi.
Yarım kg parça dana eti
Yarım kg parça kuzu eti
1 adet soğan
8 adet tırnak pide
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,
karabiber
Sosu için:
6 adet domates
2 çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Servis için:
Yoğurt.
DANA ve kuzu etini bir parmak kalınlığında dilimleyip, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. İki dilim dana etini düz bir zemine yan yana koyun ve üzerine iki dilim kuzu eti koyun. Tekrar dana eti ve kuzu etini koyun. İyice bastırarak rulo şeklinde sarın. Streç filmle sıkıca sarıp, derin dondurucuda bir gece dinlendirin. 2 Pişireceğiniz zaman çıkarıp donmuş şekilde incecik dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yüksek ateşte, karıştırarak pişirin. Tırnak pideleri tereyağı ile yağlayın ve ekmek kızartma makinesinde ya da fırında kızartın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin. Servis tabağına pideyi yerleştirin ve üzerine eti koyun. 3 Sos için domatesi közleyin ve doğradıktan sonra tavaya alın. İçine salça, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin ve etin üzerine yayın. Kızdırılmış tereyağını en üste gezdirin ve yoğurtla birlikte servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler