Enginarın lezzet verdiği 10 tarif

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır 

  Malzemeler

1 adet enginar 

150 gram taze somon fileto 

1 adet limonun suyu 

1 çay bardağı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı tozşeker 

Yarım tatlı kaşığı tuz 

1-2 dal dereotu 

1 adet taze soğan 

Kısır için: 

100 gram bulgur 

1 demet maydanoz 

2 adet taze soğan 

Yarım limonun suyu 

1 çay bardağı domates suyu 

1 tatlı kaşığı pulbiber 

1 çorba kaşığı domates salçası 

1 kahve fincanı sıvıyağ 

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır ile Yapılışı

Enginarı limonlu suyla temizleyin. Bir tencerede limonlu suyla haşlayın ve soğumaya bırakın. Somon filetoyu küp doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tozşeker ve tuz ile marine edip 5 saat dinlendirin. Dereotunu ve taze soğanı doğrayıp karıştırın. Marine ettiğiniz somona dereotu ve soğanı ekleyin. Somonlu karışımı enginar göbeğinin içine doldurup servise hazır hale getirin. Kısır için bulguru sıcak su ile ıslatıp yumuşamasını sağlayın. Küp doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, sıvıyağ, pulbiber, salça ve domates suyunu karıştırıp önceden hazırladığınız somon ve enginarla servis yapın.

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır 

  Malzemeler

1 adet enginar 

150 gram taze somon fileto 

1 adet limonun suyu 

1 çay bardağı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı tozşeker 

Yarım tatlı kaşığı tuz 

1-2 dal dereotu 

1 adet taze soğan 

Kısır için: 

100 gram bulgur 

1 demet maydanoz 

2 adet taze soğan 

Yarım limonun suyu 

1 çay bardağı domates suyu 

1 tatlı kaşığı pulbiber 

1 çorba kaşığı domates salçası 

1 kahve fincanı sıvıyağ 

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır ile Yapılışı

Enginarı limonlu suyla temizleyin. Bir tencerede limonlu suyla haşlayın ve soğumaya bırakın. Somon filetoyu küp doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tozşeker ve tuz ile marine edip 5 saat dinlendirin. Dereotunu ve taze soğanı doğrayıp karıştırın. Marine ettiğiniz somona dereotu ve soğanı ekleyin. Somonlu karışımı enginar göbeğinin içine doldurup servise hazır hale getirin. Kısır için bulguru sıcak su ile ıslatıp yumuşamasını sağlayın. Küp doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, sıvıyağ, pulbiber, salça ve domates suyunu karıştırıp önceden hazırladığınız somon ve enginarla servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.