Enginarın lezzet verdiği 10 tarif

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır 

  Malzemeler

1 adet enginar 

150 gram taze somon fileto 

1 adet limonun suyu 

1 çay bardağı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı tozşeker 

Yarım tatlı kaşığı tuz 

1-2 dal dereotu 

1 adet taze soğan 

Kısır için: 

100 gram bulgur 

1 demet maydanoz 

2 adet taze soğan 

Yarım limonun suyu 

1 çay bardağı domates suyu 

1 tatlı kaşığı pulbiber 

1 çorba kaşığı domates salçası 

1 kahve fincanı sıvıyağ 

Somon Balığı, Enginar Göbeği ve Kısır ile Yapılışı

Enginarı limonlu suyla temizleyin. Bir tencerede limonlu suyla haşlayın ve soğumaya bırakın. Somon filetoyu küp doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tozşeker ve tuz ile marine edip 5 saat dinlendirin. Dereotunu ve taze soğanı doğrayıp karıştırın. Marine ettiğiniz somona dereotu ve soğanı ekleyin. Somonlu karışımı enginar göbeğinin içine doldurup servise hazır hale getirin. Kısır için bulguru sıcak su ile ıslatıp yumuşamasını sağlayın. Küp doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, sıvıyağ, pulbiber, salça ve domates suyunu karıştırıp önceden hazırladığınız somon ve enginarla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...