En pratik 10 akşam yemeği!
KAVURMA(4 Kişilik)
1 kg koyun veya dana eti,
2 çorba kaşığı tereyağı,
tuz,
kekik
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak kavurun. 2Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Yine kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yarım saat pişirin. Daha sonra tereyağını ekleyin. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kekik ilave edip servis yapın.
En pratik 10 akşam yemeği!
Köfteli Kanepe Tarifi
Malzemeler
2 dilim çiçek kalıpla kesilmiş ekmek
Marul
Yuvarlak şekil verilip pişirilmiş köfte (en sevdiğiniz şekilde hazırlayın köftenizi)
1 dilim kaşar peyniri+Krem peynir
1 adet yeşil biber
1 dilim domates
Köfteli Kanepe Yapılışı
Öncelikle ekmekleri çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Marulu üzerine yerleştirin. Kaşar peynirinden iki ufak halka keserek top köftelerin üzerinde gözlerini ve ağzını yapın (peynirin arkasına bıçak ucu ile krem peynir sürerek yapıştırın köftelere). Yeşil biberle gözlerini tamamlayın. Bir dilim domatesin üzerine top köfteyi yerleştirin ve diğer ekmek ile şapkayı tamamlayın. Ekmeği kürdan veya tahta çubuklarla sabitleyin
En pratik 10 akşam yemeği!
Peynir Köftesi
2 Kişilik
Malzemeler
300 gram beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek
6 dal dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Peynir Köftesi Yapılışı
Peyniri geniş bir kaba koyarak çatalla ezin. Üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız ekmekleri ekleyin. İnce kıydığınız dereotu ve maydanoz ile ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları da harca katın. Karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harçtan alarak avucunuzda yassı köfteler hazırlayın. Derin bir kapta sıvıyağı kızdırıp, köfteleri kızartarak sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler