En pratik 10 akşam yemeği!
Akşam yemeğini gözünüzde büyütmeyin! Basit adımlarla, kolay tariflerle leziz yemeğiniz hazır...
KAVURMA(4 Kişilik)
1 kg koyun veya dana eti,
2 çorba kaşığı tereyağı,
tuz,
kekik
Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırarak kavurun. 2Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Yine kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte yarım saat pişirin. Daha sonra tereyağını ekleyin. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kekik ilave edip servis yapın.
En pratik 10 akşam yemeği!
Tavuklu Kolay Kebap Tarifi (6 kişilik)
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz,
karabiber
Ekmekler için:
5 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk göğüslerini önce şeritler halinde, sonra da kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarmısakları ve tohumlarını çıkardığınız sivri biberleri kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarıp, üzerlerine tereyağı sürün ve küp küp kesin. Yayvan bir tencerede tereyağını kızdırın. İçine doğranmış tavuk etlerini koyup, kızarana kadar soteleyin. Tavuk etleri renk alınca piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sivri biberleri ve salçayı ekleyin. Yemeğin kokusu çıkana kadar pişirin. Son olarak sirke, tozşeker, tavuk suyu, tuz, karabiber ve doğranmış domatesleri ekleyip kaynatın. Küp küp kesilmiş yağlı ekmekleri bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kekik ve kıyılmış sarmısak gezdirin. Pişen soslu tavukları ekmeklerin üzerine ekleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
En pratik 10 akşam yemeği!
Çılbır
4 Kişilik
Malzemeler
5 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, tuz
Çılbır Yapılışı
YAYVAN bir tencerenin yarısına kadar su doldurun ve kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları tek tek suya kırın. Tencerenin kapağını aralık bırakarak yumurtaları pişirin. Sarmısakları soyup ezin. Yoğurdu iyice çırpıp sarmısakla karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Tencereden çıkardığınız yumurtaları geniş bir servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu yayın. Sıvıyağı küçük bir tavada kızdırın. Kırmızıbiberi yağda hafifçe yakıp, çılbırın üzerine gezdirin.
TARİF DETAYEn pratik 10 akşam yemeği!
Pitepalt(Sosisli patates topları)
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg patates
Bir buçuk su bardağı un
300 gram sosis
10 su bardağı su
1 su bardağı yaban mersini reçeli
Tuz, karabiber
Servis için: Yaban mersini reçeli, göbek marul
Pitepalt(Sosisli patates topları) Yapılışı
RENDELENMİŞ patates, un, karabiber ve tuzu karıştırın. Elinizi unlayarak patates karışımından mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayıp, ortalarını parmağınızla açın. Dilimlenmiş sosisleri ortalarına yerleştirip, yuvarlayın. Ayrı bir kapta suyu kaynatıp, patates toplarını haşlayın. Patatesleri süzgeçle alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine yaban mersini reçeli gezdirin. Göbek marul ile servis yapın.
TARİF DETAYEn pratik 10 akşam yemeği!
Köfteli Kanepe Tarifi
Malzemeler
2 dilim çiçek kalıpla kesilmiş ekmek
Marul
Yuvarlak şekil verilip pişirilmiş köfte (en sevdiğiniz şekilde hazırlayın köftenizi)
1 dilim kaşar peyniri+Krem peynir
1 adet yeşil biber
1 dilim domates
Köfteli Kanepe Yapılışı
Öncelikle ekmekleri çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Marulu üzerine yerleştirin. Kaşar peynirinden iki ufak halka keserek top köftelerin üzerinde gözlerini ve ağzını yapın (peynirin arkasına bıçak ucu ile krem peynir sürerek yapıştırın köftelere). Yeşil biberle gözlerini tamamlayın. Bir dilim domatesin üzerine top köfteyi yerleştirin ve diğer ekmek ile şapkayı tamamlayın. Ekmeği kürdan veya tahta çubuklarla sabitleyin
TARİF DETAYEn pratik 10 akşam yemeği!
Peynir Köftesi
2 Kişilik
Malzemeler
300 gram beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek
6 dal dereotu ve maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Peynir Köftesi Yapılışı
Peyniri geniş bir kaba koyarak çatalla ezin. Üzerine ıslatıp suyunu sıktığınız ekmekleri ekleyin. İnce kıydığınız dereotu ve maydanoz ile ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları da harca katın. Karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harçtan alarak avucunuzda yassı köfteler hazırlayın. Derin bir kapta sıvıyağı kızdırıp, köfteleri kızartarak sıcak servis yapın.
TARİF DETAY