Sebzeli Krep Börek

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın.
-
2
Havuç, soğan, sarımsak ve biberleri minik küpler şeklinde doğrayın. Aynı sırayı izleyerek sebzeleri zeytinyağında, yapışmaz yüzeyli bir tavada soteleyin. Biberiye, pul biber, kimyon, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bezelyeyi ekleyin ve 2 dakika soteleyin.
-
3
Orta boy bir fırın kabını kaplayacak şekilde, kenarları fırın kabından sarkacak biçimde yerleştirin. Harcı ortasına yayın. Kenarlardan sarkan krepleri içe doğru ve üst üste gelecek şekilde kapatın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürün. Kaşar peynirini serpiştirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip dilimleyin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL