Pastırmalı ve Kaşarlı Börek

Pastırmalı ve Kaşarlı Börek

Pastırma severler pastırma ve kaşarın uyumuna bayılacaksınız. İşte Pastırmalı ve Kaşarlı Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kapta maden suyu, yumurta ve ayçiçek yağı çırpın. Orta büyüklükte bir fırın tepsisini hafif yağlayın ve yufkalardan birini kenarlardan taşacak şekilde içine yayın. 2'nci yufkanın tamamını ve diğer yufkanın yarısını ufak parçalara ayırın ve tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel yerleştirin.

  • 2

    Rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış pastırmayı yufkanın üzerine serpin. Kalan yarım yufkayı aynı şekilde ufak parçalara ayırıp harcın üzerine yayın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın ve dilediğiniz şekilde kesin. Sıvı karışımını üzerine gezdirip buzdolabında 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...