En nefis soslu köfte tarifleri
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi (8 kişilik)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su, tuz
Köfte için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
KÖFTELERİ hazırlamak için, kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 dakika kavurun. Üzerine, temizleyip doğradığınız enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin. Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye alıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
En nefis soslu köfte tarifleri
Ekşili Köfte Tarifi (8 kişilik)
1 kg kemikli parça et
200 gram nohut
200 gram barbunya
1 adet soğan
350 gram yağsız kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük kase sumak suyu
Nohut ve barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tereyağı ve kemikli etlerle birlikte düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerini aşacak kadar su ekleyip, 25 dakika pişirin. Diğer tarafta, kıyma, rendelenmiş soğan ve bulguru derin bir kaba alıp, tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar yoğurup, yumurta ve un katarak yoğurmaya devam edin. Kıvam alınca, fındık iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın. Daha sonra tencerede pişen malzeme ile karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Üzerine sumak suyunu ilave edip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler