En nefis soslu köfte tarifleri
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi (8 kişilik)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su, tuz
Köfte için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
KÖFTELERİ hazırlamak için, kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 dakika kavurun. Üzerine, temizleyip doğradığınız enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin. Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye alıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
En nefis soslu köfte tarifleri
Erişteli İzmir Köfte Tarifi ( 6 Kişilik )
750 gram dana kıyma
1’er adet yumurta ve küçük soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal kıyılmış maydanoz
3-4 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
Yarım su bardağı erişte
Tuz, karabiber
Sosu için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
KIYMAYI geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan, irice oval köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
En nefis soslu köfte tarifleri
Kimyonlu Bulgurlu Köfte Tarifi
500 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
Tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Soğanları rendeleyip, tüm malzemeyle birlikte iyice yoğurup, köfte harcını hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfteleri hazırlayın. Sos için tereyağını tencerede eritin. Salçayı katıp, kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Köfteleri suya salıp, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Arzuya göre, üzerine kırmızı pulbiber ekleyebilirsiniz.
En nefis soslu köfte tarifleri
Kremalı Köfte Tarifi (6 kişilik)
Köfte için: 500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
Suyu için: 1’er adet orta boy havuç ve patates
1 demet maydanozun sapı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı su
Tuz
Üzeri için: 1 çay bardağı su
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 kutu krema
ÖNCELİKLE köfteleri hazırlayın. Bunun için, kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. İyice yoğurup iri köfteler hazırlayın ve kenara alın. Diğer taraftan, havuç ve patatesi rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine kıyılmış maydanoz sapı, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Unu bir çay bardağı suda açıp köftelerin pirinçleri yumuşayınca azar azar tencereye ilave edin. 5 dakika sonra kremayı ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.
En nefis soslu köfte tarifleri
Ekşili Köfte Tarifi (8 kişilik)
1 kg kemikli parça et
200 gram nohut
200 gram barbunya
1 adet soğan
350 gram yağsız kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük kase sumak suyu
Nohut ve barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tereyağı ve kemikli etlerle birlikte düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerini aşacak kadar su ekleyip, 25 dakika pişirin. Diğer tarafta, kıyma, rendelenmiş soğan ve bulguru derin bir kaba alıp, tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar yoğurup, yumurta ve un katarak yoğurmaya devam edin. Kıvam alınca, fındık iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın. Daha sonra tencerede pişen malzeme ile karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Üzerine sumak suyunu ilave edip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler