En nefis 10 sütlü tatlı
Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi (4 kişilik)
4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker
DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Aşçının notu: Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.
Damla Sakızlı Frambuazlı Muhallebi Tarifi (4 kişilik)
4 parça damla sakızı
1 su bardağı frambuaz
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı silme vanilya
8 çorba kaşığı tozşeker
DAMLA sakızı, süt, un, nişasta, vanilya ve 4 çorba kaşığı tozşekeri kısık ateşte koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına pay edin. Yarım su bardağı frambuazı blenderden geçirin. 4 çorba kaşığı tozşekerle birlikte pişirin. Karışımı muhallebinin üzerine gezdirin. Kalan frambuazlarla üzerini süsleyin. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Aşçının notu: Muhallebinizin daha parlak görünmesini isterseniz, üzerine hazır jöle sürerek de servis yapabilirsiniz.
En nefis 10 sütlü tatlı
Ahududu Soslu Muhallebi Tarifi (6 kişilik)
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Sos için:1 su bardağı dondurulmuş ahududu
Yarım su bardağı pudraşekeri
Süslemek için: 6 top vanilyalı dondurma
Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Tozşeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun. Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudraşekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.
Aşçının notu: Sosu dilerseniz vişne veya çilekle de hazırlayabilirsiniz.