En lezzetli dürüm tarifleri
Domates Soslu Sebzeli Dürüm Tarifi (2 kişilik)
Sebzeli harç için:
200 gram mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal maydanoz
Servis için:
2 adet lavaş ekmeği
Marul yaprağı
1 SEBZELİ harç için mantarın zarını soyup, kıyın. Tereyağı ile birlikte tavaya alın ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da kattıktan sonra 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sos ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın. 2 Sos için rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, ceviz, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçasını bir tencereye alıp, 5 dakika pişirin. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın. Diğer lavaş ekmeğini de aynı şekilde hazırlayıp, sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler