En leziz 9 sütlaç tarifi
 Fırın Sütlaç Tarifi (4 kişilik)
 1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağından biraz eksik tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı 
 PİRİNCİ ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp suyunu ekleyin ve haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp tozşekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
 Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi (6 kişilik)
 1 litre süt+1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
250 gram tozşeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya 
Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin. Süte pirinci katarak, ocağa koyun. Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, 5 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karıştırın. Fırın kaselerine paylaştırın. Fırının ızgara ayarını kullanarak sütlaçların üzerini kızartın. Soğuk servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
 Sütlaç Tarifi (4 kişilik  315 Kcal)
 5 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
Üzerine: Nar, nane yaprağı 
 PİRİNCİ yıkadıktan sonra tencereye alın ve suyu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğuk süt ve pirinç ununu katın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra tozşekeri ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltıp, üzerini nar taneleri ve nane yaprağı ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar