En beğenilen okur tarifleri
KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
Keki İçin:
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti
Hazırlanışı:
Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız....kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur....Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız..... Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim;Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz...Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz....Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz......Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin...Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır....Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz....Afiyet Olsun!!!
(tatesel adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
CAPPUCCİNO CHEESECAKE
Malzemeler:
Taban: 1 paket burcak biskuvi (un haline getirilmis)
60 gr. tereyag
Cheesecake: 3 yemek kasigi hazir cappuccino tozu
1 yemek kasigi kakao
800 g labne peyniri
125 g seker
4 yemek kasigi limon suyu
5 yemek kasigi irmik
4 yumurta
1 paket vanilya sekeri
Hazırlanışı:
Un haline getirilmis biskuviyi erimis tereyagi ile karistirin ve hafifce yagladiginiz kelepceli kalibin altina yayin Elinizle iyice bastirip ust malzemesini hazirlayana kadar buzdolabina kaldirin. Hazir cappuccino tozu 5 yemek kasigi sicak suda eritilir, karisim ikiye ayrilip yarisina kakao eklenir ve ilimaya birakilir. Oda sicakligina getirilmis labne peyniri seker, vanilya ve limon suyu ile cirpilir. Karisim puruzsuz hale gelince irmik eklenir ve yumurtalar teker teker eklenerek cirpilir. Fotografta gorundugu gibi uc renkli yapmak icin cheesekek karisiminin ucte birini tabanin ustune yayin. Geri kalanini ikiye bolup ilk parcayi yalnizca kahve karisimiyla, ikinci parcayi da kakaolu kahve karisimi ile cirpip sirayla kaliba bosaltin. Isterseniz yalnizca iki renk de yapabilirsiniz. Kekin catlamamasi ve firindan cikardiktan sonra cokmemesi icin banyoda pisirdim cheesekeki. Once kek kalibinin altini aluminyum folyo ile kaplayalim. (26 cmlik kelepceli kalip) Sonra kalibimizi alabilecek buyuklukte ve kenarlari yuksek bir tepsiye yerlestirelim. Kalibin yarisina gelecek sekilde kaynar su dolduralim. Bu sekilde 150 derecede 1.5 saat pisirelim. Ortasi daha pismemis gorunebilir ama soguyunca tum cheesekek sertlesir. Soguduktan sonra bir gece buzdolabinda bekletip ertesi gun yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(alarap adlı kullanıcı tarifi)
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler