Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Sebzeli Tavuk Pane Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.
Sebzeli Tavuk Pane Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Soslu Izgara Tavuk Tarifi (4 kişilik)
4 adet tavukgöğsü
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı acı sos
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı ketçap
Kımızıbiber, şeker, sirke, ketçap, yoğurt, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın. Tavuklara ince çizikler atarak sosun içinde yarım saat bekletin. Sosla terbiyelenmiş tavukları Grilliant ile 5. seviyede pişirin. Pişen tavukları, üzerine sumak veya nar ekşisi dökerek servis edebilirsiniz.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Taze Soğanlı Tavuk Tarifi (3 kişilik)
3 adet tavuk butu
15 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
TAVUKLARI, bol yağ koyduğunuz derin bir kızartma kabında 15 dakika kadar kızartın. Soğanları 3 parmak eninde doğrayın ve kızartma tenceresine atın. Tavuklarla birlikte 23 dakika daha kızartın. Üzerlerine köri, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika sonra delikli bir kepçe ile yağını süzerek tencereden alın.