Ekmeğinizi değerlendirin!
Bayat ekmekle hazırladığımız tatlı-tuzlu lezzetlerle, ekmeğin farklı hallerine tanık olacaksınız...
BAYAT EKMEKLİ KÜNEFE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet bütün bayat baget ekmek
250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri
100 gram tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için:
Antepfıstığı, kaymak
Hazırlanışı:
Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Ekmeğinizi değerlendirin!
BAYAT EKMEKLİ ALİ NAZİK(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet bütün bayat ekmek veya 2 adet bayat pide
2 adet patlıcan, yarım limon
1 kahve fincanı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
Tuz, karabiber
1 diş+ yarım diş sarmısak
1 su bardağı+ 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
Süslemek için:
1-2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Ekmek veya pideyi küçük doğrayıp, 1 kahve fincanı sıvıyağda hafifçe kızartın. Ayrı bir yerde kıymayı 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyip, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 diş sarmısağı dövün. 1 su bardağı süzme yoğurda sarmısak ve suyu ilave ederek karıştırın. Patlıcanları incecik doğrayıp, dövülmüş yarım diş sarmısak ve 2 çorba kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla patlıcanlı karışımı, sarmısaklı yoğurdu ve kıymayı yerleştirin. Pulbiberi tereyağında kızdırıp kıymanın üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY