Ekler pasta
Çikolatalı Ekler
Malzemeler
Şu hamuru için: 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz, 1 su bardağı un
3-4 adet yumurta
Kreması için: Yarım limonun
rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Çikolatalı sos için:
60 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudraşekeri
Çikolatalı Ekler Yapılışı
Şu hamuru için, 1 su bardağı suyu ve yağı bir tencereye aktarıp, ateşe koyun. İçine tozşekeri ve tuzu katın. Kaynamaya başladığında, unu birden içine katıp karıştırarak 5-10 dakika pişirin ve tencereyi ateşten alın. Hamur ılık hale gelince içine yumurtaları teker teker kırıp, ele biraz yapışan bir hamur elde edene dek yedirin Yumurta çüsü (3-4) hamurun kıvamına göre değişebilir. Hamur ne fazla katı, ne de fazla yumuşak olmamalıdır. Hamuru, ucunda bir parmak kalınlığında hamur sıkma ucu (duy) takılı krema torbasına doldurun. Az yağlanmış bir fırın tepsisine uzun biçimde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada kreması için tüm malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğutun. Fırından çıkardığınız eklerlerin ortalarını kesip, kremadan pay ederek koyun. Çikolatalı sos için, tüm malzemeyi benmari usulü eritip, eklerlerin üzerine sürün.
Ekler pasta
Şuale(ekler) Hamuru
Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı su +süt karışımı
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı tam buğday unu
4 adet orta boy yumurta(oda sıcaklığında)
Şuale(ekler) Hamuru Yapılışı
Kalın tabanlı çelik tencereye tereyağı ve süt/su karışımını aktarın. Şekeri ve tuzu da ilave edin. Kısık ateşte
karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman unu ilave edin. Hemen toparlanacak, hamur kıvamına gelecektir. Karıştırmaya devam edin. 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kıvamı ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Sıkma torbasına yerleştirin ve istediğiniz şekilde aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın sakın! Önce puf puf kabarmaları için
200 derece fırında 10 dakika, ardından ısıyı 170 dereceye (orta ısıya) düşürerek 10 dakika iyice kızarana dek pişirin. Hemen fırından çıkarın. Ama bir süre ellemeyin ki, sönmesinler. Ilındığı zaman, içine istediğiniz içi yerleştirerek servis yapın. Özellikle beyaz un kullanmadan denemenizi tavsiye ederim. Tek başına bile tüy kadar hafif ve bir o kadar da lezzetliler.
Ekler pasta
Portakallı Minik Ekler
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çay bardağı esmerşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı mısır veya fındıkyağı
3 çay bardağı kepekli un
1’er paket kabartma tozu ve kakao
Portakallı Minik Ekler Yapılışı
MİKSER yardımıyla yumurta, şeker, portakal kabuğu ve 1 su bardağı portakal suyunu 10 dakika çırpın. Kalan portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Mısır yağı, un ve kabartma tozunu katarak iyice yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Yarısına kakaoyu ekleyip, karıştırın. Minik kağıt kek kalıbına 1 çorba kaşığı kakaolu karışımdan, üzerine sade karışımdan koyun. Kürdan yardımıyla bu hamuru karıştırın. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler