Peynirli ve Kuşkonmazlı Ravioli

Peynirli ve Kuşkonmazlı Ravioli

Taze hamurun içinde peynir ve kuşkonmazın buluştuğu bu ravioli, hafif sosuyla İtalyan mutfağının en zarif tatlarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuşkonmazların sert kısımlarını kesin. Kalan kısmı 4-5 cm'lik parçalar halinde doğrayın. 1-2 dakika haşlayın. Ardından soğuk suya batırıp çıkarın.

  • 2

    Ravioli'yi bol tuzlu kaynar suda 4-5 dakika haşlayarak süzün. Geniş bir tavada tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.

  • 3

    Kuşkonmazı ilave edin. 2-3 dakika soteleyin. Üzerine lime suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Haşlanmış ravioli'yi tavaya alın. Kısık ateşte 1-2 dakika sosla harmanlayın.

  • 4

    Ravioli'yi tabaklara alın. Üzerine lime dilimleri yerleştirin. Rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...