Enginar Püreli Kuzu

Zarif ve gurme bir tabak: Enginar Püreli Kuzu, yumuşacık et ve ipeksi pürenin enfes uyumunu sunuyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını alın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin. 5 dakika kavurun. Etin üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
-
2
Pişen kuzu etini düdüklü tencereden alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı tereyağını alın. Eti ve baharatları ilave ederek kısık ateşte 4-5 dakika kavurun.
-
3
Enginar püresi için enginar çanaklarını limonlu su içinde haşlayın. Yumuşayan enginarları süzerek kaseye alın. Üzerine süt, tereyağı, tuz ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'den geçirin.
-
4
Servis tabağına önce enginar püresini yayın. Üzerine kavrulmuş kuzu etini yerleştirin. Tereyağlı kırmızıbiber sosunu gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler