Dür, dür ye!..
BALIKLI DÜRÜM(4 Kişilik)
Malzemeler:
Balıklı harç için: 400 gram mezgit fileto
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
15 adet kiraz domates
Tuz karabiber
Servis için:
Yarım demet kıyılmış maydanoz
6 diş kıyılmış sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Servis için:
Kepekli veya normal lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Önce balık filetoyu küp şeklinde doğrayın ve bir tavaya alın. Tereyağı, kıyılmış sivri biber, dörde bölünmüş kiraz domates, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis için maydanoz, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımdan balıklı harcın içine 1 çorba kaşığı katın. Balıklı harcı arzunuza göre kepekli veya normal lavaşların içine koyun. Rulo yapın ve maydanozlu karışımla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri