Düğmeli balık: Kalkan
Karadeniz'in hamsiden sonra en ünlü balığı olan kalkanla yapılan farklı lezzetleri sizler için hazırladık...
BEYAZ SOSLU KALKAN(4 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 adet ince kıyılmış sivri biber, 1 su bardağı krema, 3 adet tane karabiber, 5-6 dal maydanoz, 3 dilim limon
Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye aldığınız zeytinyağında sivri biberleri kavurun. Kremayı ilave ederek karıştırın. Balığı bu karışımın içine koyun. Tane karabiber, maydanoz, dilim limon ve tuzu ilave edin. 2 su bardağı suyu azar azar katın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Düğmeli balık: Kalkan
KİREMİTTE KALKAN(4 Kişilik)
Bir buçuk kg kalkan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş ince kıyılmış sarmısak, 5-6 adet mantar, 5-6 adet tane karabiber, 1 çorba kaşığı krema, yarım çay bardağı su, tuz, üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağında sarmısağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin. Krema, su ve tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı güvecin içine dizin. Üzerine mantarlı harcı boşaltın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri