Pavlova

Dışı kıtır, içi yumuşacık beze dokusuyla pavlova; taze meyveler ve kremanın eşlik ettiği en zarif tatlılardan biri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta beyazı, tuz ve sirkeyi bir kaba koyup çırpmaya başlayın. Köpük köpük olmaya başladığında mikserin orta devrinde ve 3 aşamada azar azar şekerini ekleyin.
-
2
Mikseri yüksek devire alıp mereng olana kadar çırpın.
-
3
Sıkma torbasına alıp ister porsiyonluk, ister büyük bir mereng olacak şekilde tepsiye yayın.
-
4
Önceden ısıtılmış 110 derece ve fanlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırının içinde soğumaya bırakın.
-
5
Krema için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu sürekli karıştırarak pişirin.
-
6
Ocaktan alıp vanilya ve terayağı ekleyin, iyice karıştırın. Bir tabağa alın. Streç film ile üzerini kapatıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra çırpın.
-
7
Kremayı pavlovanın üzerine sıkın. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL