Doyurucu salatalar
Bakliyat kullanılarak hazırlanan bu farklı tarifleri sıcak yaz günlerinde tencere yemeklerine alternatif olarak değerlendirebilirsiniz...
PANCARLI BULGUR SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
500 gram pancar turşusu
1 adet göbek marul
1 adet kıvırcık marul
Yarım demet nane
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı pancar turşusu suyu
Hazırlanışı:
BULGURUN üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesi için ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin. Derin bir kasede bulgur, küp doğranmış pancar turşusu, kıyılmış göbek marul, kıvırcık marul, nane, halka doğranmış soğan ve kırmızı biberi harmanlayın. Tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve pancar turşusu suyunu çırpın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.