Doyurucu bakliyat salataları
Yaygın olarak sulu yemeklere malzeme olan bakliyatları farklı şekillerde değerlendirmek ister misiniz?
BARBUNYALI ROKA SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 demet roka
3 dal taze soğan
1 adet domates
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş rendelenmiş sarmısak
Tuz
Hazırlanışı:
Rokayı temizleyip iri parçalar halinde doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerine barbunya, verev doğranmış taze soğan, kabukları soyulup dilimlenmiş domates ve beyaz peynir koyun. Zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, karıştırdıktan sonra servis yapın.