Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı’nı şifa deposu domates ve kabak ile harmanlayıp fırınlayarak son derece sağlıklı, leziz ve pratik bir yemek hazırlayabilirsiniz. Buyurun tarifimize.

2-4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    FIRINLANMIŞ DOMATES İÇİN

    4 adet Çanakkale domatesi

    4 diş sarımsak

    3-4 dal biberiye

    3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı

    1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

    Yeteri kadar tuz

    FIRINLANMIŞ KABAK İÇİN

    4 adet kabak

    3 diş sarımsak

    100 gram tulum peyniri

    4 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    SERVİS İÇİN

    3-4 dal kekik

    Dilimlenmiş limon

Enlemesine ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde orta boy fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sarımsak yerleştirip, biberiyeyi serpiştirin.

Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin. Karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Fırından alıp tuz gezdirin ve çatal yardımı ile ezin. Servis tabağına alın. Kabakları irice doğrayıp orta boy fırın tepsisine gelişi güzel yerleştirin.

Üzerlerine sarımsakları serpiştirip, 3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin ve harmanlayın. Ufalanmış peynirin yarısını serpiştirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak ve peynir hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince domatesli karışımın üzerine yerleştirin. Kalan peyniri yemeğin üzerine serpiştirin.

1 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı'ndan gezdirin. Kekikle süsleyip, yanında limon dilimleri ile birlikte servis yapın.