FIRINLANMIŞ DOMATES İÇİN
4 adet Çanakkale domatesi
4 diş sarımsak
3-4 dal biberiye
3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz
FIRINLANMIŞ KABAK İÇİN
4 adet kabak
3 diş sarımsak
100 gram tulum peyniri
4 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
SERVİS İÇİN
3-4 dal kekik
Dilimlenmiş limon
Enlemesine ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde orta boy fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sarımsak yerleştirip, biberiyeyi serpiştirin.
Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin. Karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Fırından alıp tuz gezdirin ve çatal yardımı ile ezin. Servis tabağına alın. Kabakları irice doğrayıp orta boy fırın tepsisine gelişi güzel yerleştirin.
Üzerlerine sarımsakları serpiştirip, 3 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı gezdirin ve harmanlayın. Ufalanmış peynirin yarısını serpiştirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabak ve peynir hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince domatesli karışımın üzerine yerleştirin. Kalan peyniri yemeğin üzerine serpiştirin.
1 yemek kaşığı Yudum Zerdeçallı Ayçiçek Yağı'ndan gezdirin. Kekikle süsleyip, yanında limon dilimleri ile birlikte servis yapın.